Blog

16/11/2016

10 stappen plan voor een stralende make-up

10 stappen plan voor een stralende make-up

10 stappenplan voor een stralende make-up

 

 

1.       Hydrateer

Maak er een gewoonte van om je huid twee keer per dag te reinigen, ‘s morgens na de douche en ‘s avonds voor het slapen gaan. Breng een hydraterende serum en crème aan. Het vergt slechts enkele seconden van je tijd en het zorgt ervoor dat je huid blijft stralen. Bovendien is het een ideale basis om je make-up mooi en egaal aan te brengen.

 

2.       Gebruik een borstel

Fond de teint aanbrengen gaat gemakkelijker met een borstel. Het geeft je een egaler resultaat en het voelt zachter aan.

 

3.       Kies de juiste tint

Kies een fond de teint die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur blijft. Het resultaat is dan mooi egaal omdat alle oneffenheden worden weggewerkt. Strijk de fond de teint, bij wijze van test, eerst van je kin naar je hals. Is de kleur te donker, dan smeer je ofwel te veel of ben je beter af met een lichtere tint. 

 

4.       Concealer voor je walletjes en kringen

Je concealer heeft bij voorkeur dezelfde tint als je fond de teint. Breng hem in kleine hoeveelheid aan onder je ooghoek en oogrand, zodat je geen rood meer ziet. Breng hem aan met deppende en niet met wrijvende bewegingen. De warmte van je vingers zorgt er dan voor dat het product goed door je huid wordt opgenomen. Concealer rond de lippen zorgt ervoor dat je lippen mooi uitkomen. Ook oneffenheden worden door de concealer weggewerkt.

 

5.       Poeder en blush

Fixeer je fond de teint met een wolkje poeder. Begin bovenaan, en veeg licht met je borstel naar onderen toe, dat zorgt ervoor dat je huid niet zo snel zal blinken.

Breng blush aan om je jukbeenderen en je glimlach te accentueren. Veeg met een zachte beweging van boven naar onder. Zo voorkom je dat je teveel blush op de bolletjes van je jukbeenderen aanbrengt.

 

6.       Oogpotlood

Een droog oogpotlood breng je boven- en onderaan aan op je oog. Een vettig oogpotlood kan ook, op voorwaarde dat je dat nadien vervaagt om uitlopen te voorkomen. Een kohlpotlood is een musthave voor een feestelijke make-up. Dit vettig oogpotlood breng je aan op je waterlijn, dat is de binnenkant van je oog, zowel onderaan als bovenaan.

 

Je potloodlijntje start bovenaan de buitenzijde van je ooglid. Werk naar je binnenste ooghoek toe. Aan de buitenzijde mag je lijntje dikker zijn, naar binnen toe maak je het fijner. Ook onderaan sluit je je lijntje mooi aan. Start in je ooghoek van buiten naar iets over het midden van je onderste ooglijn. Tot in je ooghoek werken, resulteert in een zwaarder effect. Ideaal voor een smokey eye make-up.

 

7.       Oogschaduw

Voor het mooiste resultaat werk ik meestal met drie kleuren. De algemene regel is: de binnenste ooghoek hou je licht. De donkere kleur gebruik je voor je buitenste ooghoek. De derde kleur spaar je voor het midden van je bewegende ooglid.

 

Ook om oogschaduw aan te brengen, gebruik je best een borstel. Het laat je toe om mooi te vervagen en zorg ervoor dat je geen streep krijgt in de overgang van licht naar donker.

Het aanzetten van je arcadeboog maakt je oog make-up intens. Dat is de plaats tussen je bewegende ooglid en je wenkbrauw. Gebruik je donkere kleur en veeg van buiten naar iets over de helft van je ooglid. Je derde kleur dep je subtiel op het midden van je bewegend ooglid.

 

8.       Mascara op je wimpers

Voor een natuurlijke make-up, gebruik je een mascara en een eenvoudig borsteltje dat je wimpers goed uit elkaar haalt. Mag het iets meer zijn, gebruik dan na deze mascara een voller borsteltje om ze iets meer en rijker aan te zetten.

 

9.       Lippenstift of glos

Een natuurlijke look is gebaat met een doorzichtige lippenglos. Wil je toch een kleurtje gebruik dan een lippenstift die bij je outfit past. Dat zorgt voor een evenwichtige totaallook.

Voor knalrode lippen, kies je best een lippenpotlood. Het laat je toe om je contouren mooi af te tekenen en binnen je lipcontouren te blijven. Dat ziet er verzorgd uit.

 

Je kan afwerken met lippenglos voor een nog stralender eindresultaat. Hou je het liever mat, dep dan even met een doekje.

 

10.   Wenkbrauwen

Mooi gevormde en gevulde wenkbrauwen geven je blik intensiteit. Haal daarom de onderste haartjes weg. Het maakt het nadien ook gemakkelijker om oogschaduw aan te brengen.

Breng met een fijn borsteltje oogschaduwpoeder aan. In dezelfde tint van je wenkbrauwen of één tintje donkerder. Veeg licht en matig voor een afgewerkt en intens effect.

 

En tenslotte nog een extra feesttip. Meng wat glitter oogschaduw in je fond de teint, gebruik subtiele glitter in je oogschaduw of werk als derde kleur met een goud- of zilvertint op het midden van je ooglid.